Tilan eläimet

Luksanniemi on naudanlihan tuotantotila

Kasvatamme sonneja ternistä teuraaksi. Sonni on urospuolinen nauta, jota ei ole kastroitu. Härkä on urospuolinen nauta, joka on kastroitu. Ternivasikat tulevat meille noin kahdesta viikosta neljään viikon ikäisinä A-tuottajilta. Roduiltaan vasikat ovat Ayrshirejä, Friisiläisiä tai sitten edellämainittujen ja jonkun liharodun risteytyksiä. Onpa mukana muutama suomenkarjavasikkakin toisinaan. Kasvatusaika on n. 19 kk. Sonnit syövät säilörehua ja viljaa sekä kivennäisiä. Teemme näistä appeen, eli sekoitamme ne apevaunussa sekaisin ja jaamme eläimille. Pidämme apetta aina sonnien edessä vapaasti saatavilla.

Muut eläimet

Tilallamme asustelee myös kaksi vuohta – Pumpuli ja Pehmis. Rouvat ovat suomenvuohia. Naarasvuohia kutsutaan kutuiksi. Niiden tehtävänä on hoitaa maisemaa ja toimia terapiaeläiminä. Kiire kaikkoaa, kun niiden kanssa käy kävelyllä. Ne ovat hyvin seurallisia ja uteliaita. Niiden suurinta herkkua on paju.

Laumaamme kuuluu lisäksi 5 Orpington kanaa ja kukko. Esko pitää parvestaan hyvää huolta ja kävelee rouviensa kanssa navetta-alueella kesäaikaan.

Navettamme työnjohtajana toimii Musti. Musti on paikalla aina kun jotain tapahtuu. Kissalle tyypilliseen tapaan se ei sekaannu mihinkään, mutta tietää kaiken.

Luksanniemen tila © 2021 | WordPress-kotisivut suunnitellut: Mainostoimisto Sitrusmedia Oy